2019 - Centrum pre deti a rodiny Medzilaborce

DESIGN
FESTIVAL
Title
Prejsť na obsah
Centrum
pre deti
a rodiny
Mikuláš
Vitaj, vitaj, Mikuláš,
čo v batohu pre nás máš?
Cukríky i čokoládky
a či dáky perník sladký?
Celý rok sme poslúchali,
aj si uši umývali.
Žiaden z nás sa nebil veru,
na kolene nemal dieru.
Tak ako sme sľúbili,
všetci sme sa ľúbili.
Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,
nikto z nás už čakať nechce.



Úsmev ako dar
Bratislavská Incheba Expo Aréna privítala vyše 1000 detí z rôznych kútov Slovenska. Ani tento rok nesmel chýbať benefičný koncert venovaný deťom. Nadácia Úsmev ako dar sa takýmto spôsobom snaží vyčariť úsmev na tvárach detí, ktoré to nemajú v živote ľahké. Spolu so známymi osobnosťami televíznych obrazoviek vytvorili jedinečný program, na ktorý budú deti určite dlho spomínať.



Bekim v CDR
Studený Október nám prišiel spríjemniť slovenský raper, stand-up komik a bývalý profesionálny cyklista s albánskym menom a macedónskymi koreňmi Bekim Aziri, na Slovensku známy ako Bekim. Deťom porozprával svoj životný príbeh, predovšetkým o tom ako a prečo skončil na vozíku. Na svojom príbehu sa im snažil vysvetliť, že aj všetko zlé, čo sa nám v živote stane nás môže posúvať vpred. Na záver stretnutia samozrejme nesmelo chýbať spoločné fotenie.



Letný tábor – Domaša
Začiatok prázdnin trávili deti spolu s vychovávateľmi na Domaši. Strávili tam dva krásne týždne plné zábavy, oddychu ale aj športu. Počasie sa vydarilo a veľa času trávili aj pri vode. Na záver každého dňa nesmela chýbať opekačka, kde si všetci spoločne zaspievali a zahrali si rôzne hry.



Návšteva PZ
Dňa 28.06.2019 navštívili naše centrum policajti. Venovali sa predovšetkým témam ako sú drogy a obchodovanie s ľuďmi. Vysvetľovali deťom nebezpečenstvá užívania drog a alkoholu. Tiež im uvádzali modelové situácie, kedy a za akých okolností by mohli byť obchodované. Po prednáške predviedli policajnú techniku (zbrane, putá, dymovnice, nepriestrelné vesty). Deťom sa akcia veľmi páčila. Mali množstvo otázok, ktoré im policajti veľmi radi zodpovedali.



ZOO Kontakt
Na záver školského roka sme spolu s deťmi absolvovali návštevu Kontakt ZOO v Liptovskom Mikuláši. Deti mali jedinečnú možnosť nie len vidieť ale aj dotknúť sa zvierat, ktoré za iných okolností vidia len v klietkach v klasickej ZOO. Všetkým sa tento zážitok veľmi páčil. Takisto sme navštívili aj motýliu záhradu, kde sme mali možnosť vidieť rôzne druhy motýľov, plazov a obojživelníkov.



ZOO Stropkov
V rámci Dňa detí 7. SUS zorganizovala výlet do Parku zvierat v Stropkove. Okrem množstva zvierat je areál pre potešenie malých návštevníkov dotvorený atypickými detskými zariadeniami, rozprávkovým bufetom Červená čiapočka, či kontaktnou ZOO pre deti s možnosťou kŕmenia zvierat. Tento areál ponúka rozptýlenie, poučenie, oddych a využitie voľného času pre deti, mládež ale aj dospelých v prostredí krásnej prírody.



Erasmus
Od 08.03. – 18.03.2019 sa naši chlapci zúčastnili programu Erasmus v Nízkych Tatrách. Tento projekt sa venuje prevažne deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Ide o medzinárodnú akciu, takže chlapci mali možnosť spoznať nových ľudí aj spoza našich hraníc. Nabrali nové skúsenosti, priniesli si množstvo spomienok a zážitkov. Deti mali možnosť takisto spoznať kultúru iných krajín.



Zraz motorkárov
V mesiaci Apríl sa naše deti spolu s vychovávateľmi zúčastnili zrazu motorkárov na Monastyri. Súčasťou bolo aj posvätenie motoriek. Kňaz Teodor svätenou vodou pokropil všetky motorky, nevynechal ani policajnú. Okrem klasických motoriek si nadšenci mohli pozrieť aj iné stroje – štvorkolky, babety alebo skútre. Táto akcia je z roka na rok viac atraktívnejšia a zúčastňuje sa jej čoraz viac priaznivcov motoriek.



Motorkári v CDR
Upršaný Apríl prišli do CDR spríjemniť motorkári zo Sniny. Za zvuku hlučných strojov sa brána otvorila a do areálu prišlo množstvo motoriek. Deti si mohli naživo prezrieť rôzny typy motoriek, opýtať sa na všetko, čo ich zaujímalo. S motorkami sa mohli sfotiť a a na niektorých sa dokonca aj povozili. Okrem obrovského zážitku, motorkári priniesli deťom aj koše plné hračiek.


Návrat na obsah