2022 - Centrum pre deti a rodiny Medzilaborce

DESIGN
FESTIVAL
Title
Prejsť na obsah
Centrum
pre deti
a rodiny
Vianočná výzdoba a príprava na Vianoce 2022
Mikuláš 2022
Úsmev ako dar- Vianočný koncert-BA-13.10.2022
Memorial K.Poláka- Futbal detí z CDR-11.10.2022-Vranov nT
Integrácia MbS 10.10.2022-Výlet PO
Letný tábor Výtoky- Piešťany 2022
DEDLANDIA 11.07.- 15.07.2022
JAZDA VLÁČIKOM „ ANDY EXPRESS“
Jednou z krásnych letných atrakcií, ktoré prináša naše mesto Medzilaborce, je aj vyhliadkový vláčik „ Andy Express“ právom pomenovaný podľa osobnosti kráľa pop-artu Andyho Warhola. V našom CDR sú aj maloletí  migranti, ktorí tu chcú ostať. Spolu s našimi deťmi navštevujú miestne školy. V rámci integrácie sme sa spoločne vybrali na jazdu týmto unikátnym vláčikom v retro štýle. Jeho trasa viedla celým mestom cez obec Vydraň a zaviezla nás do prvej oslobodenej obce na území bývalého Československa – Kalinova. Tam sme navštívili pamätník oslobodenia. Maloletých z Afganistanu, z Ghany, či Maroka najviac zaujala historická vojenská technika, ktorá je rozmiestnená po celej obci. Všetkým pripomenula, že ani v súčasnosti mier nie je samozrejmosťou. Po krátkej zastávke sme sa rušňom  červenožltej farby , vracali späť domov. Deti mali možnosť zažiť skvelú jazdu a pokochať sa krásnou prírodou Laboreckej  vrchoviny
Prázdninové leto v CDR 2022
Humenné- výlet Júl 2022
Integrácia MbS-Košice-výlet-06.07.2022
Školenie IOM pre CDR ML- ,,Obchodovanie s ľuďmi-20.-21.06.2022
Deň detí 2022-1. časť
Deň detí 2022-2. časť
VÝLET DO KOŠÍC
           Výlet sa skončil, spomienky zostali. V našom prípade sa hlavne potvrdilo staré známe - radšej raz vidieť, ako stokrát počuť. A videli sme toho neúrekom. Jeden zážitok striedal druhý, jeden lepší ako druhý. Východoslovenské múzeum v Košiciach by sme mohli stručne charakterizovať asi takto ,, … vekom staré, duchom mladé,  skvostov plné, stále iné ...“ V rámci expozície Príroda Karpát sme sa zoznámili s tými prvkami krajiny, ktoré tvorili v minulosti a tvoria aj dnes súčasť prostredia, v ktorom žijeme – Prírodu Karpát. V prekrásnom prírodnom prostredí v mestskej časti Kavečany sme navštívili modernú zoologickú záhradu, orientovanú hlavne na auroázijskú faunu. Okrem zvierat boli deťom k dispozícií aj detské ihriská, stánky s občerstvením a iné atrakcie. Boli sme unesení aj rozľahlosťou areálu a veľkými výbehmi pre zvieratá, ktoré pripomínali ich prirodzené prostredie. Ubytovanie v historickom penzióne (aj keď modernom) neďaleko historického centra Košíc nám ponúklo úžasnú atmosféru, kde sme mali k dispozícii všetko a ešte viac. Hlavne pri bohatých raňajkách sme sa cítili ozaj ako grófi. Otestovali sme naše deti aj v bežných situáciách potrebných pre život – vhodne sa zbaliť a obliecť, postarať sa o svoju batožinu.  nakúpiť čo najviac za stanovenú sumu, postarať sa o nákup jedla na celý deň, slušne sa správať v dopravných prostriedkoch (vlak, MHD), na ulici, v ubytovacom zariadení.
           Zistili sme, že máme dobré a šikovné deti. Pod dohľadom dospelých si počínali výborne. Výlet sa vydaril nad očakávania. Ďakujeme, deti. Ďakujeme, kolegovia. Ďakujeme vedeniu CDR, že nám takýto výlet umožnilo zrealizovať.
Výlet KOŠICE -26.-27.05.2022
Voľnočasové aktivity detí v CDR
NÁVŠTEVA MÚZEA
           Navštíviť MMUAW v Medzilaborciach v rámci Medzinárodného dňa múzeí (18. maj) je priam nevyhnutnosťou. Svetovo prvé múzeum venované osobnosti kráľa pop-artu ponúka veľa možností. Vychovávatelia a deti CDR na Ul. kpt. Nálepku využili možnosť oboznámiť sa so životom a dielom Andyho Warhola a v rámci stálej expozície obdivovať originály diel všetkých tvorivých období umelca. Zaujali nás aj autentické materiály a artefakty ( košieľka z krstu, fotoaparát, magnetofón, slnečné okuliare, odev umelca a iné), ktoré svedčia o jeho rusínskom pôvode. Prehliadku sme absolvovali v sprievode lektorky, ktorá rozšírila náš obzor v tomto smere. Pomohla nám zorientovať sa v tvorbe a diele A. Warhola a zároveň pri hľadaní toho, kto sme, odkiaľ prichádzame a kam smerujeme. MMUAW v nás našlo svojich návštevníkov a my sme efektívne využili krásne sobotné popoludnie, dozvedeli sa veľa nového a odchádzali s dobrým pocitom, že aj naše deti sú schopné nadchnúť sa pre umenie a krásu.
Vítanie jari- skrášľovanie areálu CDR-Satelit
Veľká noc-2022
Voľný čas detí v CDR-2022
Nádherná hudba šťastia z Medzilaboriec na Zelený štvrtok do futbalového sveta. Čítať článok 1. -->>  Čítať článok 2. -->>
Návrat na obsah